De koning is dood, lang leve Norman Westphal!


Een knipperend LED-je op mijn telefoon, het Strava logo in mijn scherm … Yes! Kudos, nieuwe volgers? Dju … KOM kwijt geraakt! Wat? Aan Norman Westphal nota bene. Niet echt een coole naam om je KOM aan te verliezen. Geen idee wie het is maar ik mag hem niet, dat staat vast!
KOM

King Of the Mountain was ik dus. Zo heet dat als je als snelste een berg opgefietst bent. Ik was het al vergeten en zou niet meteen geloven dat ik het was want mijn klimmerstalent is zeer beperkt. En nu gaat het hier om een ‘berg’ van de vierde (en tevens laagste) categorie, maar toch. Het heeft me vast veel moeite gekost en ik heb er niet echt van kunnen genieten want vergeten. Ik ben zowaar voor de periode van zeven maanden koning geweest van B454-Oberaula-Wasserscheide-Olberode, zoals mijn voormalig koninkrijk voluit heet. Een stukje Duitsland waar volgens Strava nog nooit iemand geweest is, op mij en wat vrienden na dan. En nu dus die Norman Westphal.

Toch zonde want je geniet aanzien op Strava als je digitale bekers in je digitale prijzenkast hebt en helemaal als je het tot koning schopt. Bergkoning dus. Trouwens, ook als het een viaduct betreft en je bent de snelste: King Of the Mountain. Als snelste van dorp naar dorp gefietst zonder één hoogtemeter? King Of the Mountain! Maar dat mag de pret niet drukken. Dat is juist een extraatje wat Strava zo populair maakt. En verslavend. De zogenoemde segmenten zitten op een voor wielrenners logische plek. Ieder viaduct bijvoorbeeld. Typisch moment om je met je (al dan niet virtuele) fietsvrienden te meten. Ik ben dan ook behoorlijk trots op mijn 34e plaats (van 910) op de brug Someren-Asten. Geen koning. Zelfs geen beker. Maar toch, 910 mensen die geprobeerd hebben om de snelste te zijn (waarvan ik al zestien keer) en dan 34e. Maar als er daarna iemand sneller is dan ik, is er op het kantoor van Strava niemand die denkt: laat ik Jan Eijsbouts een mailtje sturen [waarin ik hem zeg]: “Er was iemand sneller de brug opgefietst en jij staat nu 35e.” Dat hebben ze nu wel gedaan om te laten weten dat er een Duitser is die een coup gepleegd heeft en dat mijn eretitel is komen te vervallen. Wat overblijft is een beker met een suffe 2 erin. Tweede, van de zestien. Bedankt Strava! Nu ik het weet, wil ik mijn KOM terug!

wpid-wp-1424517700670.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s