Tip du jour 2


Ongeveer een jaar geleden schreef ik dat je je Garmin niet kwijt dient te raken. Martijn Hendriks had zijn duizenden volgers op Twitter laten weten dat het reuze handig is om je telefoonnummer in het opstartscherm van je fietscomputer te zetten. Voor het geval je hem kwijtraakt. Het was een ‘Tip du jour’, waar ik niet aan meedoe. Mij zou het toch niet overkomen: Ik stop hem altijd op een veilige plek weg na het fietsen en iedere keer als ik denk dat ik hem dan toch kwijt ben, vind ik hem net voordat ik ga fietsen terug in één van mijn fietsschoenen. In plaats van zijn idee af te kraken had ik beter moeten weten want het schijnt heel normaal te zijn om het een en ander kwijt te raken. In ieder geval is men actief in het voorkomen ervan. Toen ik onlangs naar de Efteling ging, werd ik direct na de ingang gewezen op waar ik de polsbandjes voor mijn weglopende kind of dementerende opa kan halen. Ook die raakt men dus schijnbaar kwijt hoewel ze een veel hogere waarde vertegenwoordigen dan zo’n stom fietscomputertje, meestal. Ik heb geen kinderen en als het zo ver is dat ik mijn ouders een polsbandje moet omdoen, neem ik ze niet mee naar de Efteling maar zet ik ze in de ballenbak van een tuincentrum of een Monkeytown. Voor mij geen polsbandje dus. Nog niet.

Ik maakte als reactie op de tip de opmerking om mijn adres in mijn carbon frame te graveren, voor het geval ik deze kwijt zou raken. Dat heb ik natuurlijk niet echt gedaan en gelukkig ben ik alle keren dat ik ben gaan wielrennen mijn fiets niet kwijtgeraakt. Wel ben ik ooit mijn stadsfiets kwijt geweest. Drie dagen nadat ik keurig aangifte bij de politie had gedaan, bleek deze gewoon voor mijn huis te staan terwijl ik gewend was om achterom te komen. Ik heb daarna de politie niet ingelicht met het risico dat ik een keer aangehouden zou worden; ik reed immers op een gestolen fiets. Dat is echter niet gebeurd en ik ga ervan uit dat ze nu twintig jaar later nog steeds aan het zoeken zijn. Mochten ze hem vinden (inmiddels is de fiets dus wel weg), mijn postcode staat in het frame gegraveerd.

Afijn, bijna heel fietsend Nederland was op de hoogte van de ‘Tip du jour’, gezien de grote groep volgers. Helemaal toen de massa mensen die, na het lezen ervan, deze tip verder verspreidde. Slechts een enkeling uit mijn bescheiden kringetje kan ik door mijn toedoen beïnvloed hebben te twijfelen aan het nut van de tip.

Een tijdje geleden las ik dat Thijs van Asten zijn Garmin Edge 800 was kwijtgeraakt in de bossen bij Overloon. Hij zocht uren op de plek waar hij hem mogelijk kwijtgeraakt kon zijn en zijn oproep werd maar liefst 43 keer gedeeld. Geen bericht daarna dat hij terecht is, wat wel zo netjes zou zijn, dus doe ik de aanname dat de Garmin nog steeds ergens in de Overloonse bossen ligt. Of van eigenaar is veranderd. Zijn fiets is hij gelukkig niet kwijt dus misschien is dit iemand die mijn advies gevolgd heeft en zich had voorgenomen geen telefoonnummer in het opstartscherm te zetten maar wel in het frame te graveren. Erg aannemelijk dat dit het geval is en ik voel me daardoor verplicht met een nieuwe tip te komen voor deze beste man: Volg Martijn Hendriks op Twitter!

tipdujour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s