Klakskes


Goed nieuws! Voor mij dan. Mijn bestelde koerspetjes zijn binnen. Na mijn eerste veel te duur gekochte petje heb ik besloten mijn multi-bandana (je kan hem op 36 manieren vouwen tot één en dezelfde muts) aan de kant te leggen. Ik ben overgestapt, eindelijk. Niet zo zeer omdat ze superhip zijn, ze zitten ook nog best goed. Ze zijn ook functioneel en je kunt kiezen of je de klep omhoog of omlaag zet. Hiermee biedt het al meer uitkomsten met minder mogelijkheden dan mijn bandana. Omhoog ziet er net wat meer clownesk uit.

Vroeger werden ze uitgedeeld en diende het als reclameobject. Nu breng je via de klep een boodschap over als “Ga toch fietsen” of “Look mum, no hands” (tevens een bar/shop) en maak je reclame voor merken en producten die vaak niet meer bestaan zoals Brooklyn kauwgom. Lekker retro, en dat verkoopt. Ook aan mij dus. Ik heb er besteld en de econoom in mij vertelde dat het gunstiger was om er meerdere te kopen. De laatste heb ik nu ‘gratis’ dus die verkoop ik. Aan een hipster waarschijnlijk; die houden ook van koerspetjes naar het schijnt. Ik heb er nu toch te veel om ze allemaal zelf te dragen, want volgens de wielercode mag dat enkel wanneer er gefietst wordt.
 

Rule #22
Cycling caps are for cycling.
Cycling caps can be worn under helmets, but never when not riding, no matter how hip you think you look.

Hipsters hebben deze code al lang gekraakt en met Brooklyn groot op het voorhoofd is er niemand van hen die een eerbetoon brengt aan Roger De Vlaeminck of reclame loopt voor het voormalig Italiaanse kauwgommerk. Alles voor de juiste looks. Niemand van hen die weet dat er geen enkele band is met de New Yorkse wijk. Er is helemaal niks ‘East Coast’ aan. Enfin, ieder zijn ding. Ik ben blij met mijn nieuwe klakskes, zoals de Belgen de koerspet noemen. Mooi woord, klakske. Alleen daarom al… en de klep, die staat altijd omhoog. Mocht ik nou blijven zitten met te veel klakskes, overweeg ik om hipster te worden.

RogerDeVlaeminckBrooklyn
De Vlaeminck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s