Beste Barbero


De collega’s van Cyclingstory.nl vroegen mij om een aantal Vuelta-tips op papier te zetten. Leuk, en ik dacht vrijwel meteen aan jou. Want iedereen wist al dat Joaquim Rodriguez mee ging doen, en dat hij na elf deelnames, acht etappeoverwinningen, twee derde plaatsen en een bergtrui nu wederom tot de favorieten behoort. En dat na een mislukte Tour ‘onze’ Tom Dumoulin in deze Vuelta nog even zou laten zien hoe goed hij is in een grote ronde, voordat hij over een week of twee wereldkampioen tijdrijden wordt. En dat Degenkolb, Bouhanni, en Sagan de strijd met elkaar aan zouden gaan in de sprints. Wat moest ik daar nog over vertellen?

Ik heb je aangeprezen als de renner die ons zou gaan verrassen. Je rijdt dit jaar immers in één op de drie koersen een top-10 uitslag. In ons koersspel levert dat punten op. Nu had ik niet verwacht dat je deze Vuelta zeven keer top-tien zou rijden, maar … nul punten staan er achter jouw naam in mijn team. (Net als bij Daniel Navarro; die kies ik nooit meer.) In de voorbereiding won je de eerste etappe van de Ronde van Burgos en ook in de Ronde van Madrid was je de sterkste. Je was bijna Spaans kampioen, twee keer! Het kon niet anders dan dat jij zou gaan knallen deze Vuelta. Twee keer leek het of je mee wilde gaan doen in de sprint. Dertiende en veertiende was het resultaat, helaas. Had je je bedacht, en wilde je krachten sparen voor later? Of wilde je mij terugpakken omdat ik enigszins denigrerend schreef over “de kleine Spaanse ploeg” waarvoor je rijdt, “die toch niks te verliezen heeft”? Sorry daarvoor. Dat was vergeleken met teams als Movistar. Ik weet ook wel dat jij daar om moet lachen, en dat jij denkt: nee jullie dan, met je Team Roompot.

Mijn collega heeft De Marchi opgesteld in zijn team, en toen hij Hup De Marchi schreef, won De Marchi die dag prompt de bergetappe. Zou het geholpen hebben? Jij bent beter dan De Marchi, en Caja Rural is geen kleine ploeg. Jullie kopman rijdt keurig top-20 en Omar Fraile wint de bolletjestrui, nu nog een etappe. Ik hoop dat we een afspraak hebben Carlos, aanstaande zondag in Madrid.

Vamos Barbero!

2 gedachten over “Beste Barbero

    1. Helaas niet.
      Maar, in 2014 derde op de Spaanse kampioenschappen en in 2015 tweede dus het kan niet anders dan dat hij in 2016 Spaans kampioen wordt. Dat dan weer we 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s