Arrière de la course


Na meer dan 125 columns, voorbeschouwingen, achtergronden en boekrecensies te hebben geschreven vond ik het tijd worden om er iets mee te gaan doen. Bundelen! Maar dan? Uitgeven, waarom niet? Na uitvoerig redigeren (en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Dank je wel Ture en Eline) en een briefing van wat de omslag ongeveer zou moeten worden (knap werk van Leonie!) werd er contact gelegd met uitgevers. Wie zou dit willen uitgeven?

Na wat onderzoek kwam ik uit bij twee partijen waar ik een samenwerking mee zag zitten. De één was een online uitgeverij en bood mij na lovende woorden over mijn typescript een tweejarig uitgeefcontract aan. Een contract met daarin alle voordelen nog eens benoemd lag klaar om te tekenen. Maar voor wie zijn die voordelen? Niet voor mij, ik had heel andere idealen en ideeën.

De tweede partij (Boekengilde) zou enkel het drukken en eventueel een deel van de (online) verkoop op zich nemen. Geen bemoeienissen over marketing en kunstmatig hoge verkoopprijzen. Recht toe, recht aan, precies zoals ik het wilde. Na ontvangst van een proefdruk werd groen licht gegeven voor de eerste oplage en een goeie week later kon ik mijn boeken in ontvangst nemen.

Net voor aanvang van de eerste Vlaamse voorjaarsklassiekers is ‘ie dan uit: Arrière de la course. Een pocket met daarin 40 columns. De titel is enerzijds een knipoog naar mijn niveau als recreatief wielrenner, anderzijds mijn positie als schrijver. Wilfried de Jong, Thijs Zonneveld, Peter Winnen, Wim Daniëls, zij zijn voor mij tête de la course.

Arrière de la course bestellen

In de winkel, online, of via mij te bestellen:

Letters & zo  Asten
Bike Totaal Luke van Leeuwen  Asten
TRIA fietsen Brandevoort

Boekhandel Hub Berkers Deurne
Boekhandel Van Piere Eindhoven
Kappers Totaal  Helmond
Boekhandel De Ganzenveer Helmond
Boekhandel Adr. Heinen ’s Hertogenbosch
John Knoops Passion for Bikes  Mierlo
Fun 8 Someren
Ad van Lieshout fietsen Stiphout
Bikeshop Stefan Kluytmans Liessel

Of online via
Boekengilde.nl
Sportmediashop.nl 
Wielersportboeken.nl

Uiteraard kan er ook rechtstreeks bij mij besteld worden. Stuur me dan een mailtje met je naw-gegevens naar janeijsbouts@gmail.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s