De harmonie van Tabor, deel 2


Tabor 2015, epiloog

Iedere Belg op een crossfiets is een potentiële wereldkampioen. Toen de ene Belg sukkelde met materiaalpech, was er een andere Belg die continu op jacht was naar de nummer één in de koers. De nummer één was onze Mathieu van der Poel. Lars van der Haar de andere Nederlander die op voorspraak van de Belgische bond mee mocht doen om de prijzen, lag de hele koers in derde positie. Totdat hij besloot dat het mooi geweest was en de andere Belg afloste als nummer 2. Denk je zilver te hebben, komt daar die ene Belg voorbij, die van het begin.

Martin Bina
De compensatie-Tsjech die naar voren werd geschoven door de Belgen vanwege de organisatie werd al snel gediskwalificeerd. Ik zei al dat je hem niet moest onthouden.

De Harmonie van Tabor
Had, zoals ik al door liet schemeren, het Nederlandse en Belgische volkslied geoefend. Nederland werd één en drie. België twee, vier, vijf en zes. Een goede keuze geweest er maar 2 te oefenen dus.

HotSauceCycling
Mark McConnell werd 42e en is twee keer ingehaald door de koplopers. Hij heeft naar mijn waarschuwing om niet te winnen
geluisterd en ook mijn aanmoediging heeft geholpen; gefinisht vóór de Aussies. Uiteindelijk werd hij 42e van de 52. Hij kreeg veel aandacht in de media, gaat nog een dag of tien door met zijn almost famous tour en gaat dan weer naar huis.

Toch niet slecht gedaan, zes jaar nadat ie voor de eerste keer op de racefiets stapte. Komend weekend een korte terugblik op mijn eerste zes jaar.

wpid-wp-1422816093048.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s