Een uitgebreid onderzoek


Het is officieel zomertijd. De klok is verzet, het is al bijna Pasen en het weer wordt alleen maar beter. Lekker fietsen dus. Mooi niet. Pasen wordt het vanzelf maar het weer is niet echt om over naar huis te schrijven dus laat dat “lekker” er maar af. Juist nu we weken geleden al afgesproken hebben dat het definitief lente is, blijft het maar regenen en ook de winden zijn ruk. Omdat ik de rest van mijn leven nog binnen kan zitten besloot ik al vaker weer en wind te trotseren en een nat pak te halen.

Behalve dat het wel stoer klinkt bij terugkomst en ik de nodige kilometers gemaakt heb, levert het niet veel op. Ja, een fiets die er niet uitziet, een machientje was en een stemmetje in mijn hoofd dat gedurende de rit blijft zeuren niet lek te rijden. Alsof ik dat zelf in de hand heb. Bij regen is er meer vuil op de weg en rijd je eenmaal sneller lek, feit. Een goede bandenkeuze scheelt een slok op een borrel en de afgelopen 7000 kilometer in alle weersomstandigheden heb ik slechts één lekke band gehad. Genoeg reden de keuze zorgvuldig te maken om vervolgens zonder ongewenste passagier aan boord onbezorgd (ook door de regen) te kunnen fietsen. Tijd voor een uitgebreid bandenonderzoek.

Tevreden over mijn oude banden twitterde ik al eens naar @VittoriaTyres over eerdergenoemde prestatie en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe banden; ze hebben immers niet het eeuwige leven en ik had ze al moeten vervangen getuige de binnenband die her en der een kijkje naar buiten kwam nemen. Vele product reviews en gebruikerservaringen verder heb ik dezelfde band gekocht als ik al had, twee stuks. Toegegeven, enorm stug en een hogere rolweerstand verminderen het comfort maar dat weegt voor mij niet op tegen de vervelende constatering wanneer je ter controle op je zadel wipt en je de velg tegen het asfalt voelt bonken. Druk maken om gewichtsbesparing doe ik pas op ‘t moment dat ik betaald word te gaan fietsen en sneller dan verwacht eindigde mijn uitgebreide onderzoek. Lekker conservatief en veilig dus, maar ik noem het “never change a winning team”. Tot ik lek rijd natuurlijk, dan heropen ik het onderzoek.

wpid-wp-1427196197820.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s