Giro 2019 Tip 2: Tom Bohli


Aftellend naar de Giro worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 2: Tom Bohli.

UAE Team Emirates gaat net als in 2017 (4x) aan de hand van Fernando Gaviria op jacht naar etappewinst. Belangrijke pion in het terughalen van de vluchters en aantrekken van de sprint zal Tom Bohli zijn, die zijn eerste grote ronde rijdt. Maar Bohli kan nog meer dan hard op kop rijden.

De 25-jarige Zwitser genoot zijn opleiding bij BMC en werd medio 2015 overgeheveld naar de World Tour ploeg, waar hij tot afgelopen jaar in dienst was. Zijn belangrijkste wapenfeit is de tijdrit. Hierbij geldt voor Bohli: hoe korter, hoe liever.

Tot dusver werd er een individuele UCI-overwinning geboekt: de proloog van Dwars door West-Vlaanderen in 2016. Ook later dat jaar wist hij vriend en vijand te verrassen met goede klasseringen. Zo miste hij op enkele honderdsten de overwinning in de tijdrit van de Driedaagse Brugge-De Panne en werd hij op een paar seconde derde in de proloog van de Ronde van Luxemburg. Bohli besloot zijn (tijdrit)jaar als achtste bij het WK-tijdrijden U23. Ook tijdens de prologen in de Ronde van Romandië (2e 2018 & 3e 2019), Tour of Utah (3e 2018) en het nationaal kampioenschap tijdrijden (3e 2018) werden mooie podiumplaatsen behaald.

Bohli heeft de pech dat deze Giro geen echte proloog kent. De eerste etappe is een tijdrit over acht kilometer waarbij de laatste twee kilometer steil omhooggaan. De negende etappe is een klimtijdrit en de laatste etappe is een tijdrit van 17 kilometer door de straten van Verona met halverwege de Torricelle (4,5 km / 4,6%). Het zou voor de tijdrit in de eerste of in de laatste etappe moeten gebeuren. Kansloos op een goede klassering is hij daarin allerminst en niet alleen gezien zijn palmares op deze discipline. In de Ronde van Dubai van 2018 etaleerde de Zwitsers klimkampioen (U23 – 2013) zijn sprint bergop op de steile Hatta Dam. Hij werd er die etappe knap zevende en toonde zich daarmee een waardig stand-in voor het kopmanschap in sprintetappes met lastige aankomst.

Klik op de afbeelding om je in te schrijven voor de Giro! Stel je ideale ploeg samen en speel mee om de hoofdprijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s