Vuelta 2018 Tip5: Lluís Mas


Aftellend naar de Vuelta worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 5 Lluís Mas.

Opnieuw een Spanjaard van een Spaanse ProContinentale ploeg in deze serie. Dit keer een renner van Caja Rural-Seguros RGA. De ploeg is al jaren via een wildcard van de partij in de Vuelta en ieder jaar leveren ze strijd. Zo wonnen ze in voorgaande edities al eens de prijs voor strijdlustigste renner, een etappe, en tweemaal de bergprijs. Dit jaar zullen ze opnieuw op meerdere fronten actief zijn. De aanvalslustige Lluís Mas zal hun voornaamste kandidaat zijn om via de vlucht van de dag een etappe proberen binnen te halen.

De 29-jarige Spanjaard is al tien jaar beroepsrenner. De eerste vijf jaar reed hij voor Burgos, de afgelopen vijf jaar in dienst van Caja Rural. Mas valt graag aan en heeft al menig koers gekleurd. In veel etappes reed hij lange tijd aan de leiding en een demarrage plaatst hij bij voorkeur als de weg omhoogloopt. Het heeft hem tot nu toe slechts één overwinning opgeleverd. Dat was de slotetappe van de Ronde van Turkije van 2015. Hij bleef er met een late uitval de aanstormende Cavendish nipt voor. Verder won hij vier keer de bergprijs in een meerdaagse door aan te vallen en punten te sprokkelen. De laatste keer dat dat lukte was dit jaar in de Ruta del Sol.

Lluís Mas reed tot nu toe vier keer de Vuelta, maar nog nooit reed hij zich daar in de prijzen. Zijn laatste deelname was bepaald geen succes. Na afloop van de vierde etappe viel Mas op weg naar de bus en ontwrichtte zijn heup. Het betekende einde koers voor hem en heeft er die editie nauwelijks iets kunnen laten zien. Lluís Mas is dus gebrand op een mooi resultaat en is de te verwachten man in de vlucht. Met een beetje geluk blijft hij nu wel tot het einde vooruit of kan hij genoeg punten sprokkelen om van de bergtrui een doel te maken.

SPEEL MEE MET HET
CYCLING STORY KOERSSPEL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s