Vuelta 2018 Tip 4: Bjorg Lambrecht


Aftellend naar de Vuelta worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 4 Bjorg Lambrecht.

De jongste deelnemer deze editie (en mogelijk ook de kleinste) is er een om naar uit te kijken. Bjorg Lambrecht gaat namens Lotto Soudal zijn eerste grote ronde rijden. Ondanks dat de pas 21-jarige Belg de Vuelta na een week of twee zal verlaten, is het een renner om rekening mee te houden.

Bjorg Lambrecht is deze jaargang prof geworden en dat ging niet geheel onopvallend. In zijn eerste koers, de Tour Down Under, kreeg hij op het laatste moment een startverbod omdat zijn whereabouts niet op orde waren. Nog opvallender was de manier hoe hij ermee omging. Terwijl zijn ploeg met de UCI op twitter een strijd voerde, reed Lambrecht iedere etappe buiten mededinging achter de koers aan, om toch zijn kilometers te maken.

Daarvoor viel hij ook al op. Voordat hij prof werd, wist hij in twaalf etappekoersen achter elkaar in de top-10 te eindigen. Hij won onder andere etappes in Ronde van Axel, de Vredeskoers en in de Ronde van de Isard. In de laatstgenoemde won hij tevens alle klassementen. In 2017 was hij de sterkste in Luik-Bastenaken-Luik U23. Het is dan ook niet vreemd dat hem een gouden toekomst wordt voorspeld. Dit jaar boekte Lambrecht zijn eerste profoverwinning. In de derde etappe van de Tour des Fjords won hij overtuigend de sprint bergop. Hij bleef er Michael Albasini en Edvald Boasson Hagen ruimschoots voor.

Lambrecht rijdt de Vuelta in voorbereiding op het WK in Innsbruck, dat eind september plaatsvindt. Zijn kopmannen – Tiesj Benoot en Thomas de Gendt – gaan voor dagsucces en er is geen ronderenner in de ploeg waar Lambrecht zo lang mogelijk bij moet blijven. Hij zal ongetwijfeld zijn benen en aankomende WK-vorm eens willen testen tijdens een bergetappe of sprint bergop. Dan wordt het oppassen voor de gevestigde orde, want Bjorg Lambrecht heeft bewezen een koers af te kunnen maken en zal dat zeker doen als hij de kans krijgt.

 

Bestel hier

 

Speel mee met het
Cycling Story Koersspel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s