Vuelta 2018 Tip 2: Sepp Kuss


Aftellend naar de Vuelta worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 2: Sepp Kuss.

Net voor de Ronde van Utah begint, weet Sepp Kuss dat hij geselecteerd is voor de Vuelta. Hij gaat er in dienst rijden van Steven Kruijswijk, die na een ijzersterke Tour probeert de vorm vast te houden en op de hoogste posities in het klassement mikt. En ook in dienst van George Bennett, die zijn tiende plaats van vorig jaar wil verbeteren. Het betekent de eerste grote ronde voor de Amerikaanse neo-prof, en hij heeft er zin in, want Sepp Kuss is in bloedvorm.

Terwijl de meeste renners zich in de Ronde van Polen en Ronde van Burgos voorbereidden op de Vuelta, kreeg Sepp Kuss aan de andere kant van de wereld het kopmanschap voor de Ronde van Utah toebedeeld. Enigszins in de luwte van het grote wielergeweld mocht de 23-jarige klimmer voor eigen succes gaan. En dat werd het. Sepp Kuss was onnavolgbaar bergop en behaalde zijn eerste, tweede, en derde overwinning als prof. En passant won hij het algemeen en bergklassement.

Een opmerkelijke prestatie, wie was deze Sepp Kuss? De vergelijking met Egan Bernal van Team Sky was al snel gemaakt. Sepp Kuss was een verdienstelijk mountainbiker voor hij bij het Amerikaanse Rally Cycling terecht kwam. Zijn voormalig ploegleider vergeleek hem destijds met Michael Woods, “Een explosieve klimmer die bovenop een klim de koers kan afmaken”. Bij Rally Cycling maakte Kuss indruk in de Ronde van California van 2017, waarna LottoNL-Jumbo hem bleef volgen en uiteindelijk contracteerde.

Met twee kopmannen en een ploeg in vorm zal het moeilijk worden om opnieuw voor eigen kans te mogen gaan. Maar als die kans zich voordoet, mag het geen verrassing meer zijn als Sepp Kuss die met beide handen aangrijpt. “Een explosieve klimmer die bovenop een klim de koers kan afmaken”, voor dit type renner heeft de Vuelta maar liefst negen etappes gereserveerd.

Speel mee met het
Cycling Story Koersspel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s