GiroTip 1: Michael Woods


Aftellend naar de Girostart worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 1 Michael Woods, het algemeen klassement.

Michael Woods start aanstaande vrijdag in Jeruzalem met hoge ambities in de 101e Giro. Hij kan wel eens top-10 gaan rijden, misschien wel top-5, misschien wel …

Woods is een laatbloeier en liet de internationale wielerwereld pas in 2015, toen hij al 28 was, kennis met hem maken. Dat deed hij door de vijfde etappe van de Tour of Utah te winnen en de leiderstrui te veroveren. De dag erna finishte hij in de zware bergetappe tweede achter Joe Dombrowski en werd uiteindelijk tweede algemeen. Tot en met 2015 reed Woods voor continentale ploegen en een dito programma. Na zijn optreden in Utah reed hij nog verdienstelijk in de Tour of Alberta en in 2016 maakte hij zijn World Tourdebuut namens Cannondale. Twee derde plaatsen en uiteindelijk een vijfde plaats in het algemeen klassement tijden de Tour Down Under bij zijn eerste optreden van 2016 bleek een goede basis voor zijn eerste Giro-selectie. Helaas, na een veelbelovende twaalfde plaats bij zijn kennismaking met de Waalse Pijl, brak hij zijn hand tijdens Luik-Bastenaken-Luik.

De nu inmiddels 31-jarige Canadees was dé revelatie van afgelopen Vuelta met daarin een zevende plaats in de algemene eindrangschikking. En dat is knap te noemen in pas zijn tweede grote ronde waarvan eerste als kopman. Eerder in 2017 reed hij sterk tijdens zijn debuut in een grote ronde. De door Tom Dumoulin gewonnen Giro was nog in dienst van kopman Davide Formolo. Woods bleef daarna trouw aan zijn ploeg nadat deze een onzekere tijd overleefde en zelfs bijna ophield te bestaan. Het vertrouwen bleek wederzijds want voor 2018 is hij samen met Rigoberto Urán de kopman voor het rondewerk.  Met recentelijk nog een knappe tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik liet hij op tijd zien in vorm te zijn voor de Giro, en dat hij zijn plafond nog lang niet heeft bereikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s