Vuelta-tip 2: Magnus Cort Nielsen


Met de olympische wegrace nog vers in het geheugen begint de 71e editie van de Vuelta zaterdag 20 augustus in Ourense met een ploegentijdrit. De derde grote ronde van het jaar heeft opnieuw een sterk deelnemersveld en er moet traditiegetrouw veel geklommen worden. Welke renners, anders dan de traditionele top, moeten we in de gaten gaan houden? In deze vijfdelige serie blikken we alvast vooruit.

Orica-BikeExchange start aanstaande zaterdag als een van de favorieten voor de zege in de ploegentijdrit. Daar moet de basis gelegd worden voor klassementsman Esteban Chaves, die na winst in de Giro eerder dit jaar nu de Vuelta wil winnen. Chaves heeft een aantal grote namen die hem daarin gaan ondersteunen, maar in de vlakke etappes is er een vrije rol voor Magnus Cort Nielsen.

Magnus Cort Nielsen is een rappe Deen van 23 jaar oud met als specialiteit de sprint bergop. In 2014 behaalde hij negen overwinningen in dienst van het Deense Cult Energy en aan het einde van dat jaar voegde hij er in de Ronde van de Toekomst twee tweede plaatsen aan toe. Daarna maakte hij de overstap (als stagiair) naar Orica-Greenedge.

Na een leerjaar in 2015, waarin zijn beste resultaat een derde plaats in de derde etappe van de Eneco Tour was, reed hij dit jaar een sterke Ronde van Denemarken. In dit sprintersbal won hij de tweede etappe, werd hij zesde in de tijdrit en uiteindelijk was hij de nummer twee van het algemeen klassement. Pas echt opvallend was zijn debuut in de Ronde van Zwitserland een maand eerder. Cort Nielsen was de lead-out man voor Michael Matthews en in de tweede etappe trok hij de sprint zo hard aan dat er een breuk ontstond. Sagan won de etappe voor Richeze en Matthews. Cort Nielsen eindigde als vierde. Nummers vijf en zes kwamen er niet meer aan te pas en Danny van Poppel was na de door Cort Nielsen geforceerde breuk best of the rest.

Magnus Cort Nielsen begint zaterdag aan zijn eerste grote ronde en zal ogen en oren openhouden wanneer ploegmaat Simon Gerrans hem wegwijs maakt. De imposante erelijst van Gerrans is nog een ver-van-Cort Nielsens’-bed-show, maar ooit moet die eerste grote overwinning er komen. Zijn specialiteit kan weleens goed tot zijn recht komen in Spanje en de potentie is er … dus waarom niet nu?

 

Speel tijdens de Vuelta a España mee met het Cycling Story Koersspel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s