Girotip 4: Simone Petilli


Aftellend naar de Girostart worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het koersspel? Vandaag in deel 4 Simone Petilli.

Vandaag wederom een Italiaan in de schijnwerpers. Simone Petilli is de naam. Petilli is eerstejaars prof voor Lampre Merida en maakt aanstaande vrijdag zijn debuut in een grote ronde. In 2015 kwam hij nog op het derde niveau uit en reed hij voor Unieuro Wilier Trevigiani. Voor deze Continentale ploeg behaalde hij vele ereplaatsen, dusdanig dat hij er een transfer mee verdiende. Vooral de etappes met aankomst bergop liggen het bijna 23-jarige talent zeer goed.

Zo won hij een etappe en het eindklassement van de meerdaagse klimmerskoers Tour de l’Isard en in zowel 2014 als 2015 was hij de beste in het jongerenklassement van de Internationale Wielerweek, of zoals de Italianen zeggen “Settimana Ciclistica Internazionale Coppi-Bartali”. Verder viel hij op door vijf van de zes etappes van Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc in de top-10 te finishen. Er waren meer hoogtepunten maar ik denk dat dit voldoende is om aan te geven dat zijn ster rijzende is.

Dit jaar, als neoprof, boekte hij nog geen spraakmakend resultaat. Desalniettemin gaat de overgang van het Continentaal naar World Tour-niveau hem goed af. Hij wordt gezien als dé ronderenner van de toekomst voor Italië. Grote man van Lampre Merida is Diego Ulissi. Hij won al vier keer eerder een etappe in de Giro, maar een uitgesproken kopman voor het klassement is hij niet. Dat biedt perspectief voor zo’n beetje iedere andere renner van deze ploeg die met de Sloveen Matej Mohoric, de Wit-Rus Ilia Koshevoy en de Italiaan Valerio Conti nog drie debutanten meeneemt.

Vanwege zijn leeftijd strijdt Petilli mee in het jongerenklassement. De concurrentie (met onder andere Henao, Formollo en Jungels) daarin is groot. Het klassement en jongerenklassement is dan ook van ondergeschikt belang. Met name in de bergetappes en de klimtijdrit wil hij zijn benen laten spreken en de status van supertalent gaan waarmaken.

 

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel tijdens de Giro d’Italia en wordt de beste ploegleider!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s