Vuelta-tip 4: George Bennett


De 70e editie van de Vuelta begint zaterdag 22 augustus in Puerto Banús aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Behalve het volledige podium van de afgelopen Tour verschijnen er nog veel grote namen aan de start. Maar op wie moeten we letten, behalve de traditionele top? In deze korte serie worden een aantal renners uitgelicht.  

Vuelta-tip 4: George Bennett
De Klim

Doordat Laurens Ten Dam geblesseerd thuis zit, zal LottoNL-Jumbo dit jaar zonder kopman afreizen naar Spanje. De ploeg start met een onervaren selectie met daarin drie debutanten in een grote ronde. Klimmer van de ploeg is de 24-jarige George Bennett. De renner uit Nieuw-Zeeland is geen nieuwkomer en start al voor de derde keer in een grote ronde. Eerder dit jaar kreeg hij op het laatste moment een startverbod voor de Giro wegens een te laag cortisol. Hij zou er Steven Kruiswijk ondersteunen in de bergen. Kruiswijk reed als kopman reed een sterke Giro maar miste een knecht, en op een haar de bergtrui. Nu staat Bennett er alleen voor als de 45 beklimmingen worden afgewerkt, maar hij mist geen kopman; hij is eigen baas als het bergop gaat.

Het ontbreken van een kopman geeft de renners ruimte om voor eigen succes te gaan. Daar heeft Bennett wel oren naar. De Nieuw-Zeelander staat te boek als klimmerstalent maar moest in zijn carrière vooral als knecht werken. Dat deed hij overigens niet onverdienstelijk. Rijdend voor Radioshack-Leopard werd hij in 2013 tijdens de Ronde van Utah vierde in de zware bergetappe die door zijn kopman Chris Horner werd gewonnen. In deze etappe werd de basis gelegd voor de winst van het ploegenklassement. Ook in 2014, inmiddels in dienst van Cannondale, liet hij zien te kunnen klimmen. In de Ronde van Californië finishte hij in de etappe naar Mountain High als negende na een lange slotklim en bleef in deze etappe onder andere zijn latere ploegmaat Laurens Ten Dam voor.

Hoewel Bennett als outsider getipt wordt, lijkt het bergklassement eerder een prooi te gaan worden voor Rafal Majka of Joaquim Rodriguez. Dat zijn renners van een ander kaliber en de bolletjestrui zal te hoog gegrepen zijn voor Bennett. Toch zal hij in de etappes bergop iets gaan proberen. Afgaande op zijn voorbereiding zou dat zomaar tijdens de Koninginnenrit kunnen zijn. Tijdens deze etappe (woensdag 2 september), krijgen de renners zes cols en 5200 hoogtemeters binnen 138 kilometer voor de kiezen. De Koninginnenrit finisht in Andorra, precies daar waar Bennett zich heeft voorbereid.

 

Speel tijdens de Vuelta a España mee met het Cycling Story Koersspel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s