Vuelta-tip 3: Carlos Barbero


De 70e editie van de Vuelta begint zaterdag 22 augustus in Puerto Banús aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Behalve het volledige podium van de afgelopen Tour verschijnen er nog veel grote namen aan de start. Maar op wie moeten we letten, behalve de traditionele top? In deze korte serie worden een aantal renners uitgelicht.  

Vuleta-tip 3: Carlos Barbero
De Sprint

Het Pro Continentale Caja Rural-Seguros RGA mag weer opdraven in de Vuelta. Het is bijna traditie geworden om een wildcard te bemachtigen. De kleine Spaanse formatie verschijnt aan de start met een ploeg vol avonturiers rondom David Arroyo. Als kleine ploeg heb je niks te verliezen in de voor hun grootste wedstrijd van het jaar. Behalve te azen op de juiste vlucht, zal het zich gaan mengen in de sprint. Carlos Barbero gaat het opnemen tegen gevestigde namen als Nacer Bouhanni en John Degenkolb.

Carlos Barbero Cuesta, zoals zijn volledige naam luidt, is een 24-jarige sprinter uit Burgos. Zijn meest aansprekende resultaat was de overwinning in de eerste etappe van de Ronde van … jawel, Burgos. Voor het oog van zijn familie behaalde hij zijn mooiste resultaat in de ronde die als voorbereiding op de Vuelta verreden werd. Iets eerder in het jaar had hij zich onsterfelijk kunnen maken toen hij bijna stuntte met de Spaanse titel. Hij werd net tweede achter Alejandro Valverde. In 2014 finishte Barbero overigens ook net achter Valverde op de Spaanse kampioenschappen. Toen pakte hij het brons.

Zijn overige overwinningen dit jaar zijn behaald in beduidend minder sterk bezette koersen. Zo won hij twee etappes in de Canadese Tour de Beauce. Onduidelijk is nog of in deze ploeg ieder voor zichzelf rijdt, of dat men in dienst van Barbero zal rijden in de sprintetappes van de Vuelta. In het puntenklassement van de Tour de Beauce eindigden de renners van Caja namelijk als tweede, derde, vierde, en Barbero werd er vijfde. De ploegentactiek is nog voor verbetering vatbaar.
Toch zijn de statistieken van deze jonge sprinter indrukwekkend: in 2015 reed hij, behalve vier overwinningen, nog veertien ereplaatsen bijeen in 53 koersdagen. In 2014 pakte hij één overwinning en zeventien ereplaatsen in 55 koersdagen. Een etappeoverwinning in de Vuelta is zijn doel en daarmee zal zijn naam als sprinter definitief gevestigd zijn!

 

Speel tijdens de Vuelta a España mee met het Cycling Story Koersspel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s