Vuelta-tip 2: Daniel Navarro


De 70e editie van de Vuelta begint zaterdag 22 augustus in Puerto Banús aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Behalve het volledige podium van de afgelopen Tour verschijnen er nog veel grote namen aan de start. Maar op wie moeten we letten, behalve de traditionele top? In deze korte serie worden een aantal renners uitgelicht.  

Vuelta-tip 2: Daniel Navarro
Het Klassement

De 32-jarige Navarro is oude bekende. Hij start zaterdag al voor de dertiende keer in een grote ronde en opmerkelijk genoeg doet hij dat voor de dertiende keer in buitenlandse dienst. Navarro rijdt al tien jaar niet meer voor een Spaanse ploeg. Hij reed sinds 2006 zeven jaar voor Astana en Saxo. En hoewel een Spaanse renner in Franse dienst een tikje vreemd lijkt, is dit al zijn derde jaar bij Cofidis. Zijn beste prestaties behaalde hij ook als kopman van deze continentale ploeg: in 2013 werd hij negende in de Tour, in 2014 won hij één etappe en eindigde hij als tiende in de Vuelta. De Tour reed hij dit jaar onopvallend; zijn moment zou nog komen later in het jaar, op Spaanse bodem. Helaas voor Navarro kwam ploegmaat Nacer Bouhanni zwaar ten val in de aanloop naar de Tour en moest de sprinter al vroeg opgeven. Bouhanni toonde daarna aan in vorm te zijn en is dé kopman van Cofidis. Hij is de te kloppen man in de sprint. Gelukkig voor Navarro dat de sprintetappes op één hand te tellen zijn. Met nog een team- en individuele tijdrit komt het aantal kansen in de heuvels en bergen voor Navarro op veertien.

Dit jaar reed Navarro nog geen noemenswaardige uitslag en mede daardoor behoort hij niet tot de favorieten voor het klassement. Het vergroot wel zijn kansen ten aanzien van andere klassementsrenner op een vlucht waarmee hij op kan schuiven. En als Navarro de ruimte krijgt, dan is het oppassen. Want behalve zijn etappeoverwinning in de Vuelta van vorig jaar (door onder andere Wilco Kelderman en Alejandro Valverde in de steile laatste kilometer te verslaan), reed hij die ronde vier keer vaker top-tien. Een andere overwinning in dienst van Cofidis dateert van 2013, toen hij de eerste eendaagse editie van de Ronde van Murcia won. Ook hier was hij te sterk voor Alejandro Valverde. Bauke Mollema, Robert Gesink, Nairo Quintana en Igor Anton kwamen er ook niet aan te pas en finishten op een paar tellen van Navarro.
Froome, Quintana, Rodriguez, Nibali en nog een aantal anderen zullen vooral oog hebben voor elkaar. Ik let daarom op Daniel Navarro en hoop op een stuntje.

 

Speel tijdens de Vuelta a España mee met het Cycling Story Koersspel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s