Tourtip13: Eduardo Sepúlveda


Aftellend naar de Tourstart worden in deze reportage voor Cyclingstory.nl renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in de Tourpoule?
Vandaag in deel 13 Eduardo Sepúlveda.

Ieder jaar starten er ploegen via een wildcard, en de Tour de France is Frans genoeg om ieder jaar weer kleine Franse ploegen uit te nodigen. Zo ook dit jaar. Team Bretagne-Séché Environnement is er één van. De Bretonse ploeg doet voor de tweede keer mee en in tegenstelling tot in 2014 nu niet met enkel Franse wielrenners. Eduardo Sepúlveda zal de Argentijnse eer hooghouden en zal daarbij hulp krijgen van acht Franse ploegmaats. Een blessure stond zijn Tourdebuut in 2014 in de weg.

Sepúlveda liet op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen zien dat hij kan tijdrijden. Hij werd in 2012 kampioen bij de beloften en later bij de elite pakte hij brons. Een grootse carrière als tijdrijder zat er vervolgens niet in; hij zal Dumoulin dan ook niet bedreigen in diens jacht op het eerste Nederlandse geel sinds 1989. Het klimmen en het rondewerk gaan hem beter af en hij zal voor zijn ploeg de man voor het klassement zijn. Met zijn 24 jaar komt Sepúlvado in aanmerking voor de witte trui, maar ook topfavoriet voor het geel Nairo Quintana en de Fransman Thibaut Pinot (winnaars van het jongerenklassement 2013 en 2014) strijden in dit klassement mee, om er maar een paar te noemen. Een lastige opgave dus. Toch mogen we wel wat van hem verwachten. Dit jaar liet hij al zien dat hij heel wat in huis heeft. Zo werd hij vijfde in de Koninginnenrit van de Route du Sud, in het spoor van Contador en Froome, en won hij de heuvelachtige koers Classic Sud Ardèche. Ook in de Ronde van Turkije deed hij van zich spreken; een tweede plaats in het eindklassement, achter winnaar Durasek.

Een goed klassement is dus mogelijk maar er zijn er te veel die denken top-20 te kunnen rijden. Bij de eerste twintig  zou dus een prestatie van formaat zijn. Wanneer het klassement niks dreigt te worden, zal gegokt worden op ritwinst door te ontsnappen in de bergen. Die zitten vooral in de laatste week en daar lijkt dit jaar de Tour beslist te worden; het is de vraag of hem een ontsnapping gegund wordt. Ik gok dat weinigen Sepúlveda zullen opstellen in de Tourpoule; laat hem voor mijn team het verschil maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s