Tourtip 11: Daniel Martin


Aftellend naar de Tourstart worden in deze reportage voor Cyclingstory.nl renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in de Tourpoule? Vandaag in deel 11: Daniel Martin.
Daniel MartinTeam Cannondale-Garmin komt met meerdere kopmannen naar de Tour. Behalve Daniel Martin zijn Andrew Talansky en Ryder Hesjedal door de ploeg als kopman opgesteld. “Iedere renner in onze ploeg heeft de capaciteiten om een rit te winnen. Als we de krachten bundelen, kunnen we iets heel moois laten zien in deze Tour de France.” Aldus de ploegleiding. De fusieploeg Cannondale-Garmin bestaat dus voor 33% uit kopmannen. Aan één heb ik genoeg; ik ga voor Daniel Martin.

Dat hij fietsen kan, is al langer bekend. Zijn erelijst is om in te lijsten: onder andere een Tour- en Vueltaetappe en winst in de monumenten Luik-Bastenaken-Luik 2013 en Ronde van Lombardije 2014. Ereplaatsen waren er volop, uitval ook, vaak door pech.

Als klassementsrenner is hij eerste en tweede geworden in de Ronde van Polen, twee keer tweede in de Ronde van Peking en twee keer tweede in de Ronde van Catalonië. Dat hij het podium zou halen van een grote ronde leek een kwestie van tijd, echter een zevende plaats in de Vuelta van 2014 is tot dusver zijn hoogste eindklassering in een grote ronde. In de Tour startte hij twee keer maar beide keren kon hij geen goed klassement rijden. Daar moet dit jaar verandering in komen. De Ier van Team Cannondale-Garmin kwam in de Waalse Pijl al eens als tweede, vierde en zesde boven op de Muur van Huy en mede daarom tip ik hem voor het podium in etappe 3, maar verderop in de Tour zulllen we hem zeker tegenkomen.

Een goed klassement én etappewinst behoort zeker tot de mogelijkheden en er is dus voldoende reden om op hem te letten en hem op te stellen. Ik heb een plekje in mijn Tourpoule voor Daniel Martin.

4 gedachten over “Tourtip 11: Daniel Martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s