Tourtip 3: Nacer Bouhanni


Aftellend naar de Tourstart worden in deze reportage voor Cyclingstory.nl renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in de Tourpoule?

Vandaag in deel 3  sprintkanon Nacer Bouhanni.

Nacer Bouhanni wordt al jaren een beloftevol sprinter genoemd. Hij wordt deze Tour 26 jaar oud en op die leeftijd hadden collegasprinters Cavendish en Kittel al de nodige overwinningen (respectievelijk twintig en acht) te pakken in de Tour. Bouhanni staat nog droog maar daar kan deze editie een einde aan komen.

De Fransman met Algerijnse roots rijdt voor het bescheiden Cofidis en start in de Tour dankzij een wildcard. De kleine ploeg lijkt niet te passen bij zijn status (goed voor meer dan 30 overwinningen als prof) maar dat maakt hem wel de absolute kopman. In 2012 maakte hij grote indruk door Frans kampioen op de weg te worden en vier keer top-tien te rijden in de Vuelta. In de 2013 maakte hij zijn Tourdebuut en hij zou het op Corsica wel even laten zien. Dat liep anders: Bouhanni kon geen potten breken en in 2014 werd hij niet eens geselecteerd voor de Tour. In de Giro van dat jaar pakte hij drie overwinningen en de puntentrui en later dat jaar pakte hij twee overwinningen in de Vuelta. Na weer eens problemen met de ploegleiding kon hij vertrekken bij Francaise des Jeux, waar hij vanaf zijn eerste stage voor was blijven rijden. Een lastige jongen, die Bouhanni. Ondanks dat de concurrentie in de sprintetappes moordend is, kan zijn verleden weleens in zijn voordeel gaan werken; Bouhanni is gebrand op revanche en wil het ongelijk van zijn voormalige ploegleiding bewijzen.

Alle topsprinters zullen aanwezig zijn en Bouhanni wordt daardoor niet of als laatste genoemd in de klassieke rijtjes met kanshebbers voor het groen of voor etappeoverwinningen. De keuze is dus reuze en in de sprintersetappes zullen er mooie duels uitgevochten worden. In de Dauphiné was hij al goed voor twee overwinningen dus met de vorm zit het wel goed. Ik durf het aan en stel hem op.

bouhanni

Een gedachte over “Tourtip 3: Nacer Bouhanni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s