Tourtip 2: Dominik Nerz en Sam Bennett


Aftellend naar de Tourstart worden in deze reportage voor Cyclingstory.nl renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in de Tourpoule?

Vandaag in deel 2 Dominik Nerz en Sam Bennett.

Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een Duitse ploeg in de Tour. Bora-Argon 18 koerste vorig jaar als Team NetApp onder de Amerikaanse vlag en verraste met een zevende plaats algemeen voor Leopold König. König vertrok naar Sky. De verrassing moet nu komen van Dominik Nerz.

Dominik Nerz stond te boek als een talentvol tijdrijder en ronderenner, maar heeft dit nog niet volledig waar kunnen maken. Nerz is 25 jaar. In het verleden reed hij voor Team Milram, Canondale en BMC. Jaarlijks is hij goed voor een handvol ereplaatsen en hij eindigde al vaker in de subtop van het algemeen klassement op plek 38, 14 en 18 van de Vuelta. Als 22-jarige reed hij zijn eerste en enige Tour uit, en eindigde op een verdienstelijke 47e plaats. Grote overwinningen wist hij echter nog niet te boeken. Mogelijk dat zijn ervaring bij grotere ploegen hem kan helpen aan een goed resultaat; rijdend op een wildcard kun je nauwelijks verliezen.

Samen met de Tsjech Jan Bárta, die meer bekendheid geniet, zal hij de motor vormen tijdens de ploegentijdrit, waar we overigens geen noemenswaardig resultaat verwachten. Beiden hopen op een stunt in de eerste etappe, maar de concurrentie is moordend. Verder zullen we Nerz tegenkomen in de heuvels en het hooggebergte, waar hij hopelijk in een vlucht voor winst rijdt in plaats van te gokken op een klassement zoals König in 2014.

Ook in de sprintersetappes kunnen we Bora-Argon 18 in de finale verwachten. Sam Bennett is de sprinter van de ploeg en won dit jaar al etappes in de Ronde van Qatar en de Ronde van Beieren. Met name in Qatar baarde hij opzien door onder andere Andrea Guardini, Nacer Bouhanni en Peter Sagan in de massasprint te verslaan. Hij komt tekort om getipt te worden voor een overwinning in de Tour, maar zal zeker in staat zijn top-10 te rijden en zal daarmee punten voor jouw team bijeen sprokkelen.

TeamBoraArgon18

3 gedachten over “Tourtip 2: Dominik Nerz en Sam Bennett

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s